CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Conferinta Masonica Publica – Galati 26 iulie 2013

Avem deosebita placere sa va prezentam doua fragmente din Conferinta Masonica Publica, “Repere galatene in istoria masoneriei romanesti si universale” de la Galati din ziua de 26 iulie 2013 . Va multumim pentru atentia acordata . Pentru a vizualiza inregistrarile video , va rugam sa dati clic pe cadrele de mai jos

Cele mai importante comunicari ale Marelui Maestru Dr. Viorel Danacu au fost legate de :
1)Promovarea unei masonerii romanesti , a unei masonerii pentru romani , a unei masonerii pe intelesul romanilor si a unei masonerii traditionale regulare ,
2)Promovarea unei a cincea etape a masoneriei universale si anume , aceea a unei Masonerii Spirituale .
3)Pregatirea pentru propunerea si realizarea unor schimbari radicale privind evolutia francmasoneriei universale , pentru Reuniunea Masonica Mondiala din 2017 , cand se implinesc 300 de ani de la 1717 , de la rescrierea Constitutiilor masonice de catre pastorul protestant Anderson .
Marele Maestru Viorel Danacu spune : “ Nu mai putem privi cu aceleasi dioptrii landmarkurile masonice de acum 300 de ani , lumea s-a schimbat radical si de aceea se impun schimbari majore privind organizarea , practicarea si constructia unei francmasonerii care sa fie in consonanta cu vremurile si nevoile oamenilor “ .
4) Declaratia Marelui Maestru Viorel Danacu : “Galatiul este de azi incolo kilometrul zero pentru intreaga francmasonerie romana , aici s-a infintat prima loja masonica la 1733 si tot de aici noi fratii din Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice incepem reconstructia masoneriei romane prin studiu si cercetare a istoriei masoneriei din Romania si din lume , pentru a-i reda prestigiul pe care l-a avut candva “.

Organizatorii :

Biblioteca V.A.Urechea Galati ;

Arhivele Nationale –Serviciul Judetean Galati ;

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ;
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti ;