CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

CUVANT DE INCEPUT DE AN MASONIC 2013-2014

BANIERA

In luna septembrie 2013 , vor avea loc Ceremonii de deschidere a Anului masonic 2013-2014 si sarbatoare a Echinoctiului de Toamna , la Bucuresti , Targul Jiu si Pestisani – Hobita .
Cu aceasta ocazie vor fi prezenti fratii din lojile de pe intreg cuprinsul tarii , membrii Marelui Consiliu , invitati din tara si de peste hotare , care vor aproba calendarul Proiectelor Masonice Nationale si Internationale , pe anul 2013-2014 , iar Marii Maestri Regionali vor prezenta Strategia de Dezvoltare a Marii Loji Nationale A Romaniei – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice . Programul de Activitati ale Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , va fi analizat si aprobat .
Vor fi organizate Expozitii Masonice publice , lansare de carte masonica , a revistei Cuvant Masonic ultimul numar , toate pentru documentarea si informarea publicului larg , fiind activitati de bune practici masonice , care au rolul de a elimina confuzia si incertitudinea care inca mai planeaza dupa 20 de ani , asupra masoneriei .
Prioritatea de dezvoltare , ramane consacrarea de loji masonice in cat mai multe orase si sate romanesti , respectand cu strictete criteriile de admitere in francmasonerie , pastrand calitatea in mod cu totul special .Vom promova o Masonerie romaneasca , o Masonerie pentru romani si o Masonerie pe intelesul romanilor , o Masonerie spirituala , o Masonerie care sa vorbeasca lumii prin fapte , activitatile de studiu si cercetare fiind fermentul travaliului nostru pe santierul masonic .
Fie ca Bunul Dumnezeu , Marele Arhitect al Universului , Marele Creator , sa ne lumineze calea spre desavarsire si fapte bune , pentru noi , familiile noastre , tara noastra , Romania .
Marele Secretariat
Marea Loja Nationala A Romaniei –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice