CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Delegatia MARII LOJI la Paris , la GRANDE LOGE DE FRANCE

IMG_0164Delegatia MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , la Paris , la GRANDE LOGE DE FRANCE ,

Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il Fr. Viorel Danacu , impreuna cu o delegatie de frati , au vizitat GRANDE LOGE DE FRANCE , la Paris , cu ocazia Aniversarii a 10 ani de la Semnarea Tratatulu de Amicitie si Recunoastere Reciproca , in 12 dec. 2003 , dintre Marea Loja Nationala a Romaniei ( Mare Maestru , Il . Fr. Viorel Danacu ) si GRANDE LOGE DE FRANCE ( Mare Maestru , Il. Fr. Yves-Max Viton ) .

Cu acesta ocazie au avut loc schimburi de impresii , vizitarea Templelor , Arhivelor masonice , Muzeului masonic , acordarea atat Fostului Mare Maestru Il. Fr. Yves-Max Viton cat si actualului Mare Maestru ,Il. Fr. Marc Henry a PLACHETELOR ANIVERSARE SI A HRISOVULUI ANIVERSAR , IN LIMBA FRANCEZA , CA DOCUMENT ISTORIC PESTE TIMPURI .

Gravura pe PLACHETE (2)Momentul a fost emotional si plin de bucurie , marcand o rememorare colectiva a celor 10 ani de activitate masonica , participarile nenumarate ale Il. Fr. Viorel Danacu , la Paris , reinodand bunele relatii cu GRANDE LOGE DE FRANCE , pentru prima data dupa 1989 , acolo fiind gazduita francmasoneria romana in exil in perioada comunista din Romania .

Placheta aniversara a 10 ani de la semnarea tratatului de Amicitie si Recunoastere Reciproca in 12 dec 2003.

Continuarea relatiilor masonice dintre MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , conduse de Il. Fr. Viorel Danacu si GRANDE LOGE DE FRANCE , vor continua si pe viitor , realizand noi punti de legatura si aducand mereu lumina de la GRANDE LOGE DE FRANCE , catre romanii din lojile masonice din Romania .

A urmat o Agapa fraterna traditionala , la Restaurantul GRANDE LOGE DE FRANCE .

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,