CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

CONFERINTA MASONICA PUBLICA

DSC03840

Duminica , 05 octombrie 2014 , la Sala de Conferinte a Centrului National de Arta „TINERIMEA ROMANA’’din Bucuresti , Viorel DANACU Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , a sustinut o Conferinta Masonica pentru publicul din tara si de peste hotare cu tema : „MASONERIA , CONSTRUCTIE SI TRAVALIU’’ , in cadrul evenimentelor celei de a 3-a editii a Salonului International de Arta si Cultura Masonica , organizat de Marele Ordin Feminin Roman .Viorel Danacu , a prezentat din activitatile masonilor operativi , constructorilor marilor edificii , catedrale , temple , manastiri , apoi a scolilor , spitalelor , caselor de ajutor reciproc etc. dar si din activitatile sale masonice din ultimii 15 ani , ai unei masonerii constructive , care sa vorbeasca lumi prin fapte , vezi Monumentul Candela ridicat in memoria lui Horea , francmason , de la Alba Iulia , Troita de la Hobita ridicata in memoria parintilor lui Constantin BRANCUSI ca si Loja sateasca din Hobita pe care a consacrat-o acum 12 ani si multe altele .
Viorel DANACU , a vorbit de promovarea unei masonerii spirituale , a unei masonerii romanesti , a unei masonerii pentru romani si a unei masonerii pe intelesul romanilor . Nevoia de a deschide o noua etapa in istoria masoneriei lumii si anume aceea a unei Masonerii Spirituale , a unei Masonerii Constructive , creatoare , trebuie sa devina o prioritate pentru intraga masonerie a lumii , pentru ca altfel exista riscul major al distrugerii prin subcombare a Ordinului Masonic Universal .
Travaliul masonic , reprezinta efortul omului pana la sacrificu suprem sa-si iubeasca tara , sa practice justitia , sa fie moral si sa-si iubeasca aproapele ca pe el insusi , sa cultive si promoveze valorile , sa contribuie la emanciparea intregii umanitati prin construirea Marelui Templu Ideal al Umanitatii , un Templu al Spiritualitatii Universale , unde sa fie pace si bunaintelegere intre oameni , construind astfel o lume mai buna si mai pasnica , a zis Viorel DANACU .
In inchiderea conferintei a invitat o actrita cunoascuta si cu mare suflet , sa recite o poezie a Iuliei HASDEU , inchinata Sfintei Maria .
Speram ca prin aceste conferinte masonice publice , sa oferim omului un strop de cunoastere , a Adevarului care naste din Lumina .
Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice