CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

DECLARAŢII INCENDIARE! Un Mare Maestru Mason RUPE TĂCEREA: “Viitorul preşedinte trebuie să ştie că…

mason_e-crop-644x416Poate influenţa masoneria alegerile? Am vorbit multe şi despre multe cu Marele Maestru Viorel Dănacu. Cum era şi firesc, am atins cea mai fierbinte temă a zilei: alegerile prezidenţiale din România. La întrebarea directă dacă masoneria/masonii din România sau din afara graniţelor ar putea influenţa alegerile, fie că vorbim de cele locale, parlamentare sau prezidenţiale, MM Viorel Dănacu ne-a răspuns aşa: “E prea dezbinată azi masoneria ca mai poată influenţa alegerile. A existat, cu ani în urmă, o politizare a masoneriei, dar a fost o mare greşeală. Noi nu trebuie să dictăm, să trimitem circulare. Nu, oamenii sunt liberi să voteze după cum le dictează conştiinţa”.       sursa: www.ziarulring.ro

Masoneria… Un subiect întotdeauna fascinant, plin de mister, provocator. Mai ales când e oglindit într-o carte bine documentată. Sau când este dezvăluit de un om din interior. Când însă şi omul, şi cartea, împreună, ţi se deschid, e o ocazie rară. E cu atât mai captivant, cu cât ai ocazia să ţi se răspundă direct la întrebări pe teme fierbinţi, la zi: cum ar fi… relaţia masoneriei cu politica. Autorul acestor rânduri a mai scris, în trecut, despre masonerie. De mai multe ori. Poate de cel mai mare impact a fost articolul de dezvăluiri intitulat “Masoneria de partid şi de stat”.
carteZilele acestea, însă, am avut privilegiu, să ne viziteze la redacţie domnul Viorel Dănacu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României ( a se deosebi de Marea Lojă Naţională din România). Care ne-a pus la dispoziţie o carte-document, lansată de curând: “Francmasoneria aşa cum a fost”. O carte bazată pe o complexă documentare (în arhive pariziene, în arhivele CNSAS). O carte în care, dincolo de istoria frământată a masonerie universale, cu detalii uluitoare din istoria francmasoneriei româneşti – vezi capitolul “Mihail Sadoveanu, marele iniţiat”, cel mai tulburător, dramatic chiar capitol, abundând în documente “top secret” în premieră, este cel care poartă titlul “Masoneria, serviciile de securitate, mafia şi implicaţiile lor”, cu un subcapitol intitulat chiar aşa: “Masoneria şi structurile mafiote”. Curajoasă carte. În care, ca şi în discuţia pe care o vom publica în “ring”, şeful Marii Loji Naţionale a României… rupe tăcerea. Poate influenţa masoneria alegerile? Am vorbit multe şi despre multe cu Marele Maestru Viorel Dănacu.
Cum era şi firesc, am atins cea mai fierbinte temă a zilei: alegerile prezidenţiale din România. La întrebarea directă dacă masoneria/masonii din România sau din afara graniţelor ar putea influenţa alegerile, fie că vorbim de cele locale, parlamentare sau prezidenţiale, MM Viorel Dănacu ne-a răspuns aşa: “E prea dezbinată azi masoneria ca mai poată influenţa alegerile. A existat, cu ani în urmă, o politizare a masoneriei, dar a fost o mare greşeală. Noi nu trebuie să dictăm, să trimitem circulare. Nu, oamenii sunt liberi să voteze după cum le dictează conştiinţa”. “Povestea asta cu masoneria care conduce lumea…” Am vrut să lămurim şi problema cu presupusa racordare, interferenţă a masoneriei cu marile structuri ale aşa-numitei Oculte Mondiale. “Povestea asta cu masoneria care conduce lumea din umbră a fost odată… ca-n poveşti. La ora actuală, masoneria nu mai este racordată la niciun fel de lucruri din astea. Poate să fie racordată prin indivizi ca membri, ca masoni, dar nu poate să fie racordată la Bilderberg sau la Uniunea Europeană ori la nu ştiu ce Mare Lojă ca instituţie. Deci e o diferenţă”, spune MM Dănacu. Cu toate acestea, el ne-a vorbit despre necesitatea conlucrării marilor oameni de stat cu importantele structuri masonice. Şi ne-a dat exemplul lui Sarkozy care, printr-un consilier, lua “pulsul”, lunar, masoneriei din ţara Iluminismului şi a revoluţiei care, sub stindardul “Liberté, Egalité, Fraternité”, a schimbat lumea. Despre relaţia lui Sarkozy cu masoneria Vorbind despre relaţia fostului preşedinte Sarkozy cu fenomenul masonic din Franţa, MM Dănacu spune: “Eu, cu ani în urmă, am văzut la Paris, într-un ziar, că un consilier al lui Sarkozy, în fiecare lună, avea o întâlnire cu toţi marii maeştri. Şi Sarkozy, prin consilieri, îşi punea în consonanţă politica statului cu ceea ce vorbeau marii maeştri în loji”.
viorel_danacu_mmCe iniţiativă trebuie să aibă viitorul preşedinte Evident, l-am întrebat pe Viorel Dănacu dacă o conlucrare între şeful statului şi masonerie ar fi posibilă şi la noi, iar domnia sa ne-a răspuns: “Viitorul preşedinte trebuie să ştie şi să ţină cont că există în România şi masonerie. Şi, atunci, el trebuie să aibă iniţiativa şi să spună că vrea să aibă un consilier care, lună de lună, să stea de vorbă cu toţi marii maeştri din toate marile loji. Şi nu pentru a face ce vor ei, ci el, ca preşedinte, să le spună: «Împreună să facem ceva pentru România!»”. “Să nu credeţi că Ceauşescu a fost străin de subiectul masonerie” Şi pentru că a venit vorba despre relaţia preşedinte-masonerie, aflaţi în continuare pe ce poziţie s-au aflat regii şi preşedinţii României în raport cu masoneria. Mai întâi… despre preşedinţi. “Să nu credeţi că Ceauşescu a fost străin de subiectul masonerie”, spune M.M. Dănacu, fără a detalia. Într-adevăr, despre Ceauşescu s-a spus că a fost iniţiat în Italia, în Propaganda Due. S-a vorbit/glosat mult şi despre relaţia lui Ceauşescu cu controversarul Licio Gelli (om de afaceri italian cunoscut ca fiind fondatorul celebrei organizații secrete Propaganda Due). Un fost preşedinte român s-a făcut mason în trei ţări: Egipt, SUA şi Grecia De la Ceauşescu, M.M. Dănacu trece repede la ceilalţi preşedinţi: “Şi actualii şi foştii preşedinţi au fost în mai multe loji nu au fost numai într-una singură. Apropo de ritualistica comparată. Dacă luăm un fost preşedinte, unul dintre foştii preşedinţi, s-a dus în Egipt şi s-a iniţiat, dar nu au recunoscut cei din America, pe urmă s-a iniţiat în riturile celor din America, dar nu au recunoscut cei din Grecia. S-a dus şi în Grecia. Şi astfel s-a plimbat peste tot”. Întrebat dacă toţi cei trei preşedinţi s-au iniţiat şi au devenit masoni, marele maestru Viorel Dănacu ne invocă regula de aur: consimţământul fratelui. Şi, deci, nu ne spune.
Dar, prin indicii, ne lasă să înţelegem foarte bine despre cine este vorba. “Unii regi au protejat masoneria, alţii nu au protejat-o” Întrebat despre relaţia Casei Regale cu masoneria şi dacă vreunul dintre regi (Carol I, Ferdinand, Carol II, Mihai I) a fost mason, M.M. Dănacu răspunde: “Regii, familile regale, în general, au fost… Au fost mai mult pe cavalerii templieri. Regii… Unii regi au fost au protejat masoneria, alţii nu au protejat-o. Dar ei, regii, au fost cu predilecţie la Templieri. De ce? Pentru că la templieri se merge pe ideea că un nobil nu poate fi făcut nobil decât tot de către un alt nobil. Ideea că Columbeanu s-a dus la Alba Iulia şi l-au făcut templier e problema lui (n.r. – şi problema lor, a Templierilor). O biografie de mason. O biografie… exemplară Cine este Viortel Dănacu ne spune chiar domnia sa: “Eu conduc Centrul Regional De Studii Francmasonice Paris-Bucureşti, înfiinţat în 2005. Şi, apoi, Marea Lojă Naţională a României (n.r. – M.L.N.A.R.) – lojile de cercetare. Le spune loji de ritualistică comparată şi cercetări masonice. La această mare lojă (n.r. – M.L.N.A.R.), este piramida întreagă: adică şi Marea Lojă, care gestionează gradele 1-3 şi Supremul Consiliu, de la gradele 4 la 33; Ambele conducându-le eu, după un model care nu este inventat de mine, ci se practică în toat lumea”. Biografia caracaleanului colonel în rezervă Viorel Dănacu este mult mai complexă. Născut în Caracal şi domiciliat în Bucureşti, este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, doctor în ştiinţe medicale (specialitatea “Medicină Veterinară – Tomografie animală”). Mare Maestru Ad Vitam al M.L.N.A.R. (în perioada 2002-2010), în prezent, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Viorel Dănacu, mai ales după ce s-a pensionat din M.A.I., unde a lucrat ca ofiţer specialist medic veterinar în cadrul Direcţiei Medicale a M.A.I., s-a aplecat tot mai mult asupra cercetării/investigării istoriei dramatice a masoneriei române. A mers în arhive (la Paris, la CNSAS etc), a purtat lungi corespondenţe, a adunat o imensă “comoară” masonică (documente, obiecte ritualice), demne de un adevărat muzeu (în aşteptare, nu în adormire) al Masoneriei Române. A participat cu aceste “nestemate” masonice la numeroase expoziţii masonice itinerante. Ca un adevărat diplomat al masoneriei, a participat la foarte multe convente masonice în: Brazilia, Gabon, Edinburgh, Londra, Paris, Atena, Viena, Lisabona, Madrid, Moscova, Saint Petersburg, Geneva, Bayreuth, Barcelona, etc.
viorel_danacuA scris numeroase articole, dar şi cărţi despre masonerie, “Francmasoneria aşa cum a fost”, fiind ultima, dar nu cea din urmă, întrucât alte 4-5 mai aşteaptă să fie puse sub tipar. “Erau nouă membri masoni care erau anchetaţi penal” Cartea “Francmasoneria aşa cum a fost”, un tom de peste 700 de pagini, abundă în documente şi dezvăluiri, unele, de-a dreptul… incendiare. Vom mai vorbi despre ele, pentru că sunt demne de a fi supuse unor dezbateri, atâta vreme cât ele vorbesc despre prigoana dusă de fosta Securitate împotriva masoneriei, dar şi – atenţie! – despre RELAŢIA MASONERIEI CU… STRUCTURILE MAFIOTE. M.M. Viorel Dănacu – se vede şi din carte, dar şi din discuţia cu noi – este un om de mare curaj. Împreună cu regretatul Mare Maestru Nicu Filip a demascat, nu de puţine ori, corupţia din masoneria română. “În 2002, s-a pus problema atunci când se făcea apel la toate instituţuiile statului de a face front comun împotriva corupţiei. Nenorocirea a fost că, în Marele Consiliu din acea vreme, condus de Comănescu, erau nouă membrii masoni care erau anchetaţi penal. Şi Nicu Filip, care a fost mare maestru la Marea Lojă Naţională din România şi care a făcut puşcărie în Ţarca Aiudului şi a făcut multe sacrificii, a spus că este nepermis aşa ceva. Şi a tras un semnal de alarmă care, în loc să fie perceput ca atare s-a încheiat cu o scindare. Pentru că ei, în loc să vorbească cu Nicu Filip şi/sau să remedieze cumva această problemă, s-au ambiţionat. Şi Nicu s-a ambiţionat, şi ei s-au ambiţionat şi s-a mers la ruperea Marii Loji. Şi, atunci, Nicu Filip a mers cu lupta împotriva corupţiei din masonerie, care este din păcate şi astăzi”, ne dezvăluie, cu mult curaj Marele Maestru Viorel Dănacu. “Caracatiţa asta este prezentă… Se fac masoni pentru bani…” L-am întrebat, apropo de corupţia din masonerie, dacă este posibil ca masoneria să fi penetrat multe structuri ale statului – administrative, financiare, de informaţii şi contrainformaţii, din armată, chiar – şi, pentru că ne-a confirmat “Da, aşa este” am vrut să ştim dacă, din această perspectivă, se poate spune că masoneria ar fi putut/ ar putea să controleze “jocul” şi ar putea influenţa politica de stat în România. M.M. Dănacu a răspuns: “Da, din păcate e adevărat. Şi din ăştia arestaţi acum sunt mulţi…. Eu îi cunosc pentru că am iniţiat împreună cu Nicu Filip şi politicieni şi… Caracatiţa asta este prezentă… Nu vreau să intru în subiectul ăsta… Ce se întâmplă, o să vedeţi pe site-urile mele că eu am contestat masoneria de duzină, masoneria care se face acum în toate marile loji. Se fac masoni pentru bani. Ăsta a fost motivul pentru care noi, eu cu Nicu Filip, am plecat în 2002 (din Marea Lojă Naţională din România/M.L.N.R.), că era maestru Florea Gheorghe (n.r. – patronul de la Fulger Bragadiru).
Şi Nicu Filip a spus: «Dacă ajunge Florea să conducă masoneria, înseamnă că noi am făcut puşcărie degeaba!». Ne aducem aminte că în decembrie 2001, în ziarul ProSport, Comănescu anunţa că succesorul lui, în 2002, la conducerea Marii Loje va fi Pro Marele Maestru Florea Gheorghe. Şi, de atunci, a luat foc Nicu Filip şi aşa s-a scindat Masoneria. Deci, pe de o parte, fenomenul (n.r. – corupţia în masonerie) există şi este dezgustător ce se întâmplă, eu chiar spun că se călăreşte un cal de lemn de 20 şi de ani şi masonerie nu fac: orice fac, numai masonerie nu fac. Şi, de aceea, noi ne-am strâns în jurul ideii de Loji de Cercetare. Eu nu dau înapoi şi nu mi-a frică să vorbesc, dar aş prefera să vorbesc despre cercetare: arhivele de la Paris, arhivele de la CNSAS…”, ne-a declarat M.M. Dănacu, cu curaj, dar pe un ton trist-amar. “Lasă-i să iasă singuri la suprafaţă, să destrame singuri aceste caracatiţe…” Şi, în final, M.M. Viorel Dănacu a ţinut să ne mai facă o ultimă confesiune: “Eu am făcut o declaraţie cu ani în urmă, prin 2010, în care am spus că noi ne delimităm de instituţiile politzate şi corupte ale statului. Şi chiar a fost unul atunci care a zis: «Dacă iese din nou Băsescu, plecăm din ţară». Şi, atunci, presa a luat-o, a mestecat-o, şi fiecare a înţeles ce-a vrut. Şi a ieşit ce-a vrut. Cum se întâmplă de fiecare dată. Eu, de atunci, n-am mai ieşit în presă. Pentru că făceam lunar conferinţe de presă. De ce n-am mai ieşit în presă? Pentru că am vrut să mă protejez în primul rând pe mine de toată mizeria din masonerie şi din societate.
danacu-masonPentru că sunt implicaţi şi unii şi alţii. Şi de aceea am vrut să nu ies să vorbesc eu. Lasă-i să iasă singuri la suprafaţă. Să destrame singuri aceste caracatiţe. Şi văd că abia au început. Că ele (n.r. – caracatiţele corupţiei) au fundament foarte bine închegat în sânul lojilor masonice. Probabil că uşor-uşor vor ieşi la iveală. Dar nu vreau să fiu eu cel care să le desconspire”. “E prea dezbinată azi masoneria ca să mai poată influenţa alegerile.” – VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR “Viitorul preşedinte trebuie să ştie şi să ţină cont că există în România şi masonerie. (…) El trebuie să aibă iniţiativa şi să spună că vrea să aibă un consilier care, lună de lună, să stea de vorbă cu toţi marii maeştri din toate marile loji…” – VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR “Şi actualii, şi foştii preşedinţi au fost în mai multe loji, nu au fost numai într-una singură.(…) Dacă luăm un fost preşedinte, unul dintre foştii preşedinţi, s-a dus în Egipt şi s-a iniţiat, dar nu au recunoscut cei din America, pe urmă s-a iniţiat în riturile celor din America, dar nu au recunoscut cei din Grecia. S-a dus şi în Grecia. Şi astfel s-a plimbat peste tot.” – VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR “Da, din păcate e adevărat. Şi din ăştia arestaţi acum sunt mulţi…. Eu îi cunosc pentru că am iniţiat împreună cu Nicu Filip şi politicieni şi… Caracatiţa asta este prezentă… Nu vreau să intru în subiectul ăsta… Ce se întâmplă, o să vedeţi pe site-urile mele că eu am contestat masoneria de duzină, masoneria care se face acum în toate marile loji. Se fac masoni pentru bani.” – VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR “De ce n-am mai ieşit în presă? Pentru că am vrut să mă protejez în primul rând pe mine de toată mizeria din masonerie şi din societate. Pentru că sunt implicaţi şi unii şi alţii. Şi de aceea am vrut să nu ies să vorbesc eu. Lasă-i să iasă singuri la suprafaţă. Să destrame singuri aceste caracatiţe. Şi văd că abia au început.” – VIOREL DĂNACU, Mare Maestru al MLNAR
articol de

Christian Levant 04-11-2014    sursa: www.ziarulring.ro