CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

EVENIMENT CULTURAL ROMANESC

Joi 7 mai 2015 , la Palatul Bratianu din Bucuresti , a avut loc un eveniment de exceptie , istoric se poate spune. Fundatia Culturala Ion I. Bratianu , a gazduit lansarea cartii : ,,ROMANIA CA O PRADA”, scrisa de Generalul Radu Theodoru din Gradistea de Arges .

Deschiderea evenimentului a realizat-o chiar Ion I. Bratianu , un om de mare cultura si de un rafinament si patriotism specific romanului , ajutat sau mai bine zis acompaniat de actrita Doina Ghitescu , o mare interpreta , un om la fel de patriot si bun la suflet.

A fost foarte interesant ca intr-o sala de conferinte relativ mica dar suficient de incapatoare , a fost o lume aparte , elita culturii romanesti , de la Dramaturgului Dan Tarchila , poeti scriitori generatiile domnului Radu Theodoru care are venerabila varsta de 92 de ani , generatia de profesori de arta , cultura si istorie a Romaniei , cei care au construit Romania moderna si multi genrali ai armatei romane si nu numai.

Au mai fost prezenti Domnul General Mircea Chelaru care a vorbit despre carte , spunand in incheiere, ca aceasta carte ,trebuie sa fie un mesaj care se cheama: ,, Ordin de lupta” , este o carte care spune adevarul si de care generatiile viitoare trebuie sa stie si sa actioneze de acum inainte .

Deasemenea a luat cuvantul domnul profesor dr. Ioan Coja , Domnul Profesor Tanasescu si alti cativa mari corifei ai artei si culturii romanesti , profesori de-ai domnului Radu Theodoru .

A fost prezent si staretul Manastiri Comana , fiind o relatie deosebita cu autorul cartii , urmand ca in viitor sa fie ridicata in curtea manastirii o Troita in memoria romanilor care au murit la Cotul Donului.

O surpriza deosebita , chiar o premiera , pentru ca autorul Radu Theodoru a mai scris o carte Francmasoneria Pro si Contra , a fost prezenta la eveniment si a Domnului Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti ca o confirmare a cartii , fiind chiar prezentat de domnul Radu Theodoru , ca fiind unul dintre masonii care construieste o masonerie romaneasca , o masonerie curata si pentru Romania .

Marele Maestru Danacu , a fost insotit de un prieten , Domnul Adrian Mac Liman , fost Mare Maestru al Marii Loji Confederate a Spaniei , Mare Maestru de Onoare al Obedientei conduse de Danacu , jurnalist , Presedinte al Centrului Iberic de studii Francmasonice din Madrid .

Autorul cartii ROMANIA CA O PRADA , domnul Radu Theodoru , a vorbit ultimul , fiind cuprins de puternica emotie , dar si de o mare satisfactie ca a reusit sa ofere generatiilor de azi aceasta carte , un excelent document isoric si un mesaj curajos adresat generatiilor de azi , privind realitatea referitoare la cauzele si efectele dezastrului in care Romania a ajuns azi .

Autorul Radu Theodoru , un mare scriitor , istoric , general de aviatie , cu multe persecutii in viata , este de un patriotism si nationalism ireprosabil , un om moral si cinstit , un bun roman si un exemplu pentru generatiile de azi si de maine .

Evenimentul a fost urmat de o receptie , unde au avut loc schimburi de idei , de ganduri , dar si de recunoastere si reintalnire a multura dintre participantii la eveniment .

Felicitari tuturor dar mai ales autorului si familiiei dansului acre au o grija speciala de domnul Radu Theodoru .