CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

A.M.M.L.A. 2015 BAYREUTH, GERMANIA,

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, fiind membru A.M.M.L.A.(Asociația Muzeelor, Librăriilor, Bibliotecilor, Arhivelor Masonice cu sediul la Bruxelles) din 2005, a participat la reuniunea anuală a Consiliului Coordonator A.M.M.L.A., care a avut loc în perioada 02-05 iulie 2015 la Bayreuth , în Germania.

Delegația a fost condusă de Domnul Dănacu Viorel, Președintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București și Mare Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, care s-a bucurat de reîntâlnirea cu membrii A.M.M.L.A.

Au avut loc prezentări de referate masonice științifice, dezbateri masonice foarte interesante, vizitarea muzeului masonic din Bayreuth, primirea de noi membrii, etc..

Domnul Viorel Dănacu, a prezentat activitățile Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, din perioada 2014-2015, care au fost foarte numeroase, binevenite, bucurându-se de mare succes, în urma periplului masonic care l-a avut în Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Suceava, Iași, Bacău, Galați, Brăila, Craiova, Târgu Jiu, Alexandria, Timișoara și Constanța, prin organizarea de expoziții masonice, lansări de carte masonica, conferințe masonice publice, primind invitația atât din partea gazdelor, dar și a publicului, să revină peste cateva luni, deoarece masoneria rămâne o necunoascută pentru majoritatea oamenilor, existând chiar confuzii grave, care impun lămuriri, explicații, exemple, din istoria masoneriei din România și din lume.

Domnul Viorel Dănacu, a prezentat la Reuniunea A.M.M.L.A., referatul cu tema: ,,Problema Oculta”, Oprimarea Francmasoneriei de către Aparatul de Securitate a Regimului Comunist, Partea a II-a, oferind un cadru de dezbatere și cunoaștere a realitaților crude prin care masoneria a trecut în timpul comunismului, fiind cunoscut ca francmasonii au fost arestați, averile confiscate, mulți fugind în exil, pentru a scăpa de teroarea și lichidarea ordonată.

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, a primit în acest an, Placheta de Membru A.M.M.L.A., fiind înmânată Domnului Dănacu Viorel, la deschiderea lucrărilor A.M.M.L.A. de către Președintele A.M.M.L.A. , Il:.Fr:. Francois Rognon, Directorul Muzeului, Arhivelor și Bibliotecii de la Grande Loge de France.

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, a editat revista ,,CUVÂNT MASONIC” ediție aniversară, 10 ani de la publicare, revistă care a fost oferită tuturor membrilor A.M.M.L.A., un exemplar în limba română, un exemplar în limba franceză și un CD cu muzică masonică, în premieră dupa aproape 80 de ani, compusă și instrumentată de MARIUS G. Dragomir, cunoscutul artist român, iubit de toți românii.

Reuniunea A.M.M.L.A. din 2016 va avea loc la Marele Orient al Franței, la Paris, iar în 2017 , la Marea Lojă Unită a Angliei (U.G.L.E. ), Celebrating 300 Years 1717-2017, fiind anul consacrat împlinirii a 300 de ani de masonerie, ocazie când vom participa la evenimente masonice deosebite, deja anunțate.

În mod special, anul acesta A.M.M.L.A., a votat în unanimitate intrarea a doi membrii foarte interesanți , din Cehia, Muzeul Masonic și din S.U.A., Scottish Rite Masonic Museum & Library.

Felicitări tuturor celor care așează știința, cercetarea și studiul masonic în prim plan, acesta fiind singurul mod de înțelegere și cunoaștere a istoriei masoneriei, care va asigura progresul, prin formarea generațiilor de azi și de mâine.

Secretariatul

Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București