CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

,,Seratele Eminescu Jurnalistul”

Luni, 11 ianuarie 2016, Institutul Cultural Român, a găzduit ,,Seratele Eminescu Jurnalistul”, organizate de Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România, condusă de Domnul Dinu Doru Glăvan.

A fost marcată împlinirea unui an de existentă a publicației ,,Cronica Timpului”, în care Ilustrul Frate Viorel Dănacu, Mare Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și Președinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, a acordat un articol-interviu Doamnei Doina Bârca( poet, scriitor român, jurnalist),intitulat : ,,Noi, francmasonii români, trebuie să gândim și să construim o masonerie pentru români, adică pe înțelesul românilor și în dependență directă cu cultura noastră milenară”, partea I.

Evenimentul a fost deosebit, au participat personalități marcante ale culturii românesti, foarte mare interesul despre Eminescu Jurnalistul, au fost prezentate aspecte mai puțin cunoscute, o atmosferă de înaltă ținută, cu o mare dedicație anului Eminescu, prin multitudinea de manifestări realizate și de alte organizații cum ar fi: Fundația literar-istorică,,Stoika”, reprezentată de Președintele acesteia Domnul Florian Laurențiu Stoica și Liga Culturală a românilor de pretutindeni, reprezentată de academicianul Victor Crăciun, Președintele Ligii.

Ilustrul Frate Viorel Dănacu, a fost prezent, însotit de un frate, dar nu a vorbit, cu toate că întrebat ulterior, a spus :

,,Evenimentul a fost extraordinar, dar sunt curios sa văd cum primesc istoricii noștri, articolul meu din publicația CRONICA TIMPULUI,  care a fost difuzată tuturor participanților.

Spun aceasta pentru că azi a devenit un paradox, ca noi românii să ne blamăm propriile genii, acuzând că mulți au fost omorâți de francmasoni, etc.. Nimic mai fals. Necunoașterea ramâne o armă de distrugere în masă pentru oamenii nepregatiți.

Trebuie să știe toată lumea, că toată opera lui Eminescu este fecundată numai de adevăruri masonice, cum după iniţierea lui Sadoveanu, acesta şi-a rescris opera. Omul care l-a iniţiat a fost un om fantastic. Este autorul unei lucrări care a zguduit lumea universală: Paradoxul Adevărului (Ştefan Lupaşcu).

Nicolae Iorga, în 1934, consemna: ,,Eminescu stapânea cu desăvârșire cunoștiința trecutului românesc și era perfect inițiat în istoria universală…două marii genii au născut poporul român, Zamolxis și Eminescu”.

De aceea noi îl declarăm pe Eminescu, masonul fără șort, unul din cei mai înțelepți în arta și tradiția poporului român.”

Speram ca mesajul nostru să fie primit cu bucurie de toți cei care simțim româneste, iubim patria noastră România, credem în Dumnezeu și nemurirea sufletului.

Frații din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, vor realiza evenimente speciale despre Eminescu, pe durata întregului an 2016, unde vor fi prezentate foarte multe Planșe de Arhitectură( referate).

Dumnezeu să-i ocrotească pe români,

Marele Secretariat