CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Marea Loja Nationala din Romania, nu are semnat Tratat de Recunoastere si amicitie cu Marea Loja Unita a Angliei

 Referitor la faptul ca o masonerie regulara, crestina, are printre cele trei mari lumini aflate pe altarul juramintelor la Orient, in fata Venerabilului, Sfanta Biblie, deschisa la Evanghelia dupa Ioan, la vedere, pe tot parcursul lucrarilor ritualice, este unul din criteriile ce asigura respectarea Regulamentului General Masonic.
Aceasta Mare Lumina, Biblia, Volum Legii Sacre, este Lampadoforul caii initiatice, drumul pe care initiatul il parcurge pana la sfarsitul vietii, cautand sa se perfectioneze, sa-si slefuiasca asperitatile, sa practice virtutiile, cunoscand foarte bine Sfanta Biblie, mai bine poate chiar ca cei care fac Teologia.
Daca acesta este adevarul si este universal cunoscut si acceptat, ii intreb eu pe toti francamsonii, ex-francmasonii din Marea Loja Nationala din Romania, care au fost ajutati, reconstituiti de Fratii de la Marele Orient al Italiei, ce lumina au primit la 24 ianurie 1993, la Casa Vernescu, in Sala Oglinzilor, cand Giuliano di Bernardo, i-a dat lui Nicu FILIP, ce? Ca dupa cum stim Marile Oriente, nu au pe altarul juramintelor Biblia si nici nu se depune juramantul pe Sf. Biblie, ei primesc si atei si femei, s.a.m.d. Atunci ce lampadofor au oferit un Mare Orient, fratilor nostri romani, iesiti din intuneric dupa 45 de ani de comunism, ce lumina le-a luminat calea initiatica, daca Biblia a lipsit?
Dupa ce virtuti au lucrat ei, sau au fost manipulati, escrocati si batut joc de ei, care erau la inceput si nu stia nimeni sa le explice masoneria.
Stiti, ce mi-a spus un francmason, prin 1989 si fost comunist : « Doamne, daca in vremea comunistilor, am invatat  marxism, leminism si am facut-o.  Acum daca trebuie sa devenim masoni si sa invatam masoneria. O facem Doamne, ca nu o  fi mai grea ca marxismul – leninismul. Va rog trageti concluziile, stimati frati.
Fenomenul masonic a luat amploare, au fost initiati pe banda rulanta, exemplu la o tinuta cate 30-35 odata, intr-o seara.
Mai mult, au intrat sub masca onorabilitatii Ordinului toti care au trebuit sa-si ascunda un trecut de fost comunist, securist, hot, etc.
Coruptia a infiltrat din temelii  Ordinul, scandalurile financiare au inceput la tot pasul, lojile multe au intrat in adormire, banii toti pentru construirea Templului s-au furat, pentru ca Templul Masonic nu s-a construit niciodata.
S-a stat numai in spatii inchiriate ca si astazi, nu au fost prezenti niciodata la zile solemne ca de 1 Decembrie la Alba Iulia, sa depuna coroane de flori, nu au depus nici macar la Marii Maestri: Nicu FILIP, Sever FRENTIU, Adrian Nuntiu DOHOTARU , trecuti la Orientul Etern dupa 1989, sau alti masoni, care au lucrat  dupa 1989, au fost uitati ca si cand nu au existat.
Este clar, ca preocuparile asa cum  reiese si din relatarile mass-media, radio, au fost cu totul altele, nicidecum masonice.
Au lansat un subiect legat de singura Mare Loja Regulara, care a primit recunoasterea Angliei. Aici doresc sa fac urmatoarele precizari:
a). Masoneria nu a inceput cu Marea Loja Unita a Angliei si nu Constitutiile lui Andreson  sunt inceputul, km 0 al francmasoneriei regulare, este fals si mai mult, Marea Loja a Angliei, in 2007 s-a scindat in trei Mari Loji, care isi revendica regularitatea.
Anderson a fost un pastor protestant care  a rescris vechile Constitutii masonice, dupa propriul plac si cu elemente protestante prezente si presarate in noile scrieri, fapt ce a deranjat pe catolici, practic a reinceput razboiul intre protestanti si catolici. Astazi, atentie: Marea Loja Unita A Angliei, nu mai are sustinerea Bisericii Catolice in Anglia, nici a Casei Regale, pentru cine nu stie.
Astfel ca este lesne de inteles de ce nu au mai venit englezii a doua zi dupa Revolutia din 1989, sa ne scoata la lumina, sa ne ajute, sustine, indrume, ca asa face un frate mai mare, fata de fartele mai mic.
Aiurea, nu s-a intamplat nimic. Normal, ce sa caute o tara cu dispute religioase   de sute de ani intre catolici si protestanti, in Romania,  pe un teren preponderant ortodox, ce sa faca aici, sa ne schimbe din ortodoxi in altceva?
Dovada este ca pana anul acesta, nu a pus piciorul in Romania, in vreo Mare Loja, sau loja, vreun francmason englez. In acest an a participat unul singur, dupa 19 ani, la Conventul Marii Loji Nationale din Romania, care a zis :

 Mesaj la Conventul anual al Marii Loji Nationale din Romania, Sambata 25 aprilie 6009,
David WILLIAMSON, Assistant Grand Master, United Grand Lodge of England.

 “Prea respectabile Mare Maestru si voi, fratilor, sunt incantat sa fiu primul francmason din conducerea Marii Loji Unite a Angliei, care face o vizita oficiala de cand am recunoscut Marea  voastra loja, in martie anul trecut.
Va trasmit, tie si fartilor tai, cele mai bune urari ale Marelui meu Maestru, ISR Ducele de Kent si ale membrilor Marii Loji Unite a Angliei.
Am fost incantati sa te primim, Prea Respectabile Mare Maestru, la Conventul Marii nostre loji, in iunie anul trecut si sa te fi avut langa noi cand am gazduit intalnirea Marilor Maestri din Europa, in noiembrie 2009. Acea intalnire a fost ultima veriga intr-un lant ce ducea la obtinerea recunoasterii. Eu sper ca vom putea continua sa intarim legatura fraterna dintre Marile nostre Loji in vremea generatiilor ce vor sa vina”

 Atata tot, asta nu inseamna, regularitate, nu inseamna Tratat de Amicitie si Recunoastere reciproca, oficial intre Mare Loja Unita a Angliei si Marea Loja Nationala din Romania.
Spune chiar David WILLIAMSON: “…sunt incantat sa fiu primul francmason din conducerea Marii Loji Unite a Angliei, care face o vizita oficiala”, in Romania
Ce se intelege de aici, ca nu avea cum sa fie semnat un Tratat de Amicitie si recunoastere, care impune niste vizite, inspectii din partea Marii Loji Unite a Angliei, aici in Romania la Marea Loja Nationala din Romania, sa vada cum lucreaza, in ce Rit, daca respecta regulile, s.a.m.d. Iata el spune ca este primul venit, in 2009 in Romania. Atunci cum au dat englezii recunoasterea pe vorbe, pe cadouri, pe ce? Sau mai inseamna ca Marea Loja Nationala din Romania a informat eronat Marea Loja Unita a Angliei, mintind si ducandu-i in eroare,  ceea ce este si mai grav. Sau sunt vorbe in vant, care adapa prostii, cu povestea de adormit copii, regulari, iregulari?
Daca acest tratat se semna, va jur ca si-l xeroxau si si-l lipeau pe frunte, il puneau pe site-ul lor de pe internet, cum au pus scrisoare de raspuns de la Patriarhul Romaniei, Inalt Prea Sfintia Sa, Patriarhul Daniel, cand a fost instalat, ca sa dea grande, ca masoneria are relatie cu Biserica Ortodoxa Romana si sa dea apa la moara unora, reluandu-se apoi disputa dintre masonerie si Biserica Ortodoxa Romana. Mare greseala domnilor regulari, ex-masoni.
Este o scrisoare de circuit intern, au primit toti care l-au felicitat la instalare, pe Parintele Patriarh, pentru ca are o cancelarie de inalta tinuta, de respect pentru fiecare credincios.

* * * VA URMA * * *