CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Parerile regularilor fata de Marea Loja Nationala din Romania

Fr. Viorel DANACU l-a intalnit acum doi ani pe Fr. Michael Bakley  in Romania, care este Mare Maestru Provincial al Marii Loji Unite a Angliei, a venit sa conferentieze la CISCE, la o Conferinta Masonica Publica, in Bucuresti.
Am vorbit 3 ceasuri, stia tot si mi-a spus, suntem socati, cei din Marea Loja Unita a Angliei, nu pentru ce se petrece la nivelul Marii Loji Nationale din Romania, de lojile simbolice, albastre 1,2,3, ci de faptul ca aprope toti au ajuns la gradul 33.
Regula este unul de gr. 33 are in grija 1000 de gr. 4, deci totul este piramidal, ori aici totul este cub, s-a mers dupa modelul, capra sare masa (vezi lojile 1-3), iada sare casa (vezi 4-33) si apoi se fura arhiva si nimeni nu raspunde.
Apoi Anglia, masoneria engleza, trebuie sa stie ca Principiul Libertatii, Egalitatii, Fraternitatii, valabile si pentru ei si pentru noi, inseamna nu umilinta 18 ani, tu, Ducele de Kent, in varful piramidei, si noi romani in genunchi sa ne supunem si umilim 18 ani, sa fim recunoscuti, unde este Egalitatea?
Pentru ca in regimul comunist, cand in Zarca Aiudului, fratii mureau, in Anglia, francmasonii taiau panglicute si faceau baluri.
Noi, toti fratii Romani, sa fim uniti si sa nu permitem niciunui alt francmason din lume, sa ne umileasca in continuare, sa ne manipuleze, sa isi bata joc de noi.
Noi suntem, romani. Ca atare, povestea cu masoneria engleza este o mare minciuna, iar recunoasterea este una si regularitatea este alta.
Regularitatea Marii Loji Nationale din Romania este un vis, o iluzie si o prosteala pe fata a fratilor de acolo. Au mai existat intalniri, sigur ca da.

* * * VA URMA * * *