CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Adevaruri Masonice

Deci, iata, exista corespondenta, reuniuni la care ne vedem si niciodata nimeni nu a avut nici un fel de adversitati, numai in Romania exista rau voitori, ex-masoni, comunisti si securisti care continua sa distruga si discrediteze francmasoneria, asa cum multi aceeasi au facut-o si in regimul comunist.
Treziti-va fratilor, nu v-ati dat seama nici acum !
In 2002, Nicu FILIP, Primul Mare Maestru ales dupa 1989, face cu mine un periplu la toate lojile din tara, eu eram atunci si Mare Trezoriei Adjunct al Marii Loji Nationale din Romania si luam pulsul in randul fratilor si constatam: nemultumiri legate de a nu le da dreptul sa vorbeasca, la Convent, Marele Maestru Gheorghe Comanescu batea din ciocan si le spunea, despre ce vorbiti Domnilor, nu se afla pe Ordinea de Zi, luati loc, sunteti pe langa subiect. Asa au plecat Fr. din R.L.  Simion Barnutiu din Cluj Napoca, in frunte cu Mircea Alexandru Birt, care era si Locotenent Suveran Mare Comandor, un om care a crezut in Ordin si caruia nu i-a dat cuvantul la ultimele Convente, si atunci omul s-a retras cu toti fratii, pentru ca au vazut dictatura lui Gheorghe Comanescu ca Mare Maestru.
Asa am plecat si noi, cu Nicu FILIP, in 13 – 14  aprilie 6002, la Conventul Extraordinar de la Brasov, convocat cu 45 de zile inainte, cu recomanadare prin posta, de primire, au fost respectate toate regulile masonice.
Nu au avut curajul sa vina nici unii, in fata primului lor Mare Maestru Nicu FILIP si sa raspunda fata de acuzele aduse de acesta si Venerabilii de Loji, si anume: coruptie, dicatatura, initieri pe banda rulanta, masoneria era si este din pacate o taraba unde poti vinde si poti cumpara orice. Vom da publicitatii peste 39 de scrisori ale Venerabililor, acelor vremuri, care acuzau conducerea Mareii Loji Nationala din Romania, de coruptie si multe alte faradelegi.
Au pus Convent in aceeasi zi la Bucuresti si dupa aceea ne-au acuzat ca noi suntem dezidenti, noi ne-am ratacit. Adevarul este ca ei s-au autoexclus in fata Marelui lor  Maestru Nicu FILIP, niste lasi, s-au complacut, au fost manipulati, mintiti si prostiti. Astazi multi altii care au intrat in adormire, si-au dat seama, ma suna si-mi spun, ati avut dreptate.
Din 2002, Marea Loja Nationala a Romaniei, s-a reasezat in lucru, continuand o lucrare masonica ritiualica, morala si spirituala, regenerand Ordinul, cautand sa nu mai repetam din prostiile, gafele de dincolo.
Va rog dragi romani, sa fiti cinstiti si drepti, in fata lui Dumnezeu si sa vedeti ce-am facut noi in acesti 9 ani, ce-ati facut  voi si nu va mai lasati manipulati de fosti securisti, comunisti care il sufoca pe Chirovici in Ex Marele Consiliu.
Sunt total socat dupa declaratiile mele de disparitiei a arhivei, au declarat si altii in presa si toate cate s-au spus, ca nimeni nu i-a controlat, nimeni nu le-a zis absolut nimic.
Acest lucru arata ca avem de-a face cu o mafie bine organizata, si impletaita cu unele institutii fundamentale ale statului, cu partide politice, cu interesele unor grupuri economico-financiare, s.a.m.d.

In acest caz nu avem de-a face cu o masonerie, ci cu o Mafie aservita unor grupuri de interese, altele decat Marele Arhitect al Universului, intru gloria caruia lucram si oricine este initiat afla ca actul initierii este proclamat Intru Gloria Marelui Arhitect al Universului, nu intru gloria Angliei, Americii, celor din rasa alba sau neagra, celor din diverse  grupuri de interese conduse de X sau Y. Loja P2, este mic copil.
Acesta este Adevarul, nu a coborat Marele Arhitect al Universului sa spuna, voi aveti dreptul sa va perfectionati si voi nu. Cum poti sa iei de prosti, un popor intreg? Cum poti sa-i minti. Cum poti sa-ti bati joc de oameni? Unde este onoarea, moralitatea,constiinta francamsonului, a elitelor.
Multumesc Marii Loji a Frantei, care a revenit prudent, abia acum 6 ani si ne-a selectionat dintre toate Marile Loji din Romania, pe noi, Marea Loja Nationala a Romaniei, ca sa devenim membri cu drepturi depline, in Confederatia Marilor Loji Unite ale Europei.
Multumesc Supremului Consiliu al Frantei, care a venit acum 4 ani, si a inceput constructia de loji de perfectie de la 4 spre 33, si iata abia acum a  venit timpul sa avem un Suprem Consiliu Roman, real, care sa pastreze puritatea Ritului Scotian Antic si Acceptat si sa-l apere de toti neavenitii.
Multumesc fratilor din Marea Loja Nationala  A Romanei, care au inteles, ca am crezut unii in altii, ca am fost cinstiti, loiali, unii cu altii, ca avem frati putini, dar valorosi, curati, elite in formare, care vor rodi o masonerie puternica, de prestigiu, in lumea intreaga si benefica societatii si oamenilor.
Voi reveni eu cu alte episoade din viata atat de zdruncinata a francmasoneriei romane.
Acestea sunt cateva lamuriri, adevaruri, care trebuie stiute de opinia publica pentru a inlatura ceata, confuzia si denigrarile.
Declar public, ca daca se va continua acest razboi prostesc intre fratii romani, va jur ca voi depune plangere cu toate documentele ce le am, atat la judecatoria Statului Roman, fata de cei care nu se astampara, cat si voi solicita la Marii Loji Unite a Angliei, lamuriri fata de actiunile lor de invrajbare a fratilor romani, de atac al romanilor contra romanilor, de ura, s.a.md. Pentru asta au murit la Revolutie, si pentru asta exista masonerie si asta sustine Marea Loja Unita a Angliei,  inseamna ca masoneria trebuie interzisa in aceste tari cu probleme, definitiv.
Insamantarea discordiei, urii intre oameni, este scopul francmasoneriei astazi in lume si in Romania. Daca da, atunci sa fie interzisa francmasoneria mafiota.

* * *  VA URMA * * *