CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Provocarea la ura, discordie intre fratii romani

Iata pasaje ale discordiei lansate de Eugen Ovidiu Chirovici, (E.O.C.),  impotriva oamenilor, fratilor, dupa cum reiese din Procesul Verbal al Tinutei de Mare Consiliu, din 03 decembrie 6008, a Marii Loji Nationale din  Romaniei, care zice:

 SINTEZA PLANSEI DE ARHITECTURA, A MARII LOJI NATIONALE DIN ROMANIA,
A TINUTEI MARELUI CONSILIU
DIN 03.12.6008 A:. L:.

 

“ …Marele Maestru E.O.C., precizeazã ca primul semnal de alarmá pe care I-a avut vizavi de actiunile unor Obediente iregulare pe teritoriul nostru a fostl la Londra, In luna iunie, intr-o discutie cu Lordul Northampton, in care Prea Onorabilul Pro Mare Maestru al Marii Loji Unite a Angliei a subliniat faptul ca M:, L:. N:. R:. se Insealã dacã ar Inclina sá considere existenta acestora drept nesemnificativã, pentru ca respectivele structuri au o vastã practicã internationala (drept dovadã stand in cele douã entitãti iregulare aparute in Anglia in ultimii ani), iar din cunostintele United Grand Lodge of England actiunile iregularilor din Romãnia sunt mult mai toxice decât realizäm noi. P:.R:. Fr:. Eugen-Ovidiu Chirovici subliniazà cá discutia din Londra nu a fost o simplâ informare, ci un avertisment, un semnal de alarmã. Din discutia cu Lordul Northampton rezulta clar ca nu suntem pe deplin contienti de amploarea fenomenului si de nocivitatea acestuia si cã existã “lupi in piei de oaie” care spun cã doresc sà promoveze relatii bune, insã se dedau la acte distructive.
Marele Maestru E.O.C., mentioneazã cà al doilea semnal de alarmà, nu neapãrat in ordine cronologica, a vizat o impletire mai mult decât bizarã a activitãtii unora dintre membrii Obedientei noastre – Marea Loja Nationala din Romania, si chiar a unor Ateliere in ansamblul lor cu activitãtile M.I.S.A. Marele Maestru aratã cã, oricät de pasionat ai fi de yoga sau de terapii alternative, nu te poti duce spre M.I.S.A., atât timp cat respectiva organizatie promoveazã aberatii, inclusiv antimasonice, care amintesc pe alocuri de mistica legionarã, Marele Maestru aratà ca sunt incompatibilitãti din absolut toate punctele de vedere intre masonerie si M.I.S.A., chiar dacã membrii acesteia din urmã nu ar fi neaparat antimasoni. P:. R:. Fr:. Eugen-Ovidiu Chirovici subliniazà cã afirmatiiie fãcute sunt spuse in foarte mare cunostintà de cauzä, nefiind nicidecum simple opinii.
In consecinta, inspectia trebuie sä se analizeze foarte atent in perioada care urmeazá chestiunile enuntate mai sus, pe directiile iregularilor si M.I.S.A si pe posibile alte directii, avand in vedere ca s-ar putea sa avem mari surprize si deloc neplacute vizavi de anvergura desfasurarii acestor forte.”

“…R. Fr:. Radu George Serafim semnaleaza ca in România mai existä si alte organizatii cu pretentii initiatice, unele dintre ele alimentate, favorizate si orientate de membrii ai Ordinului nostru.
De asemenea, existã unii membri ai M:.L..N..R:. care au participat la o intalnire a unui Suprem Consiliu iregular.
Pro Marele Maestru subliniaza ca asemenea persoane sunt tradatori din toate punctele si au o vina mult mai mare decât cei care, din cauza unor anumite conjucturi au fost primiti in Marele Orient sau in altä Mare Loja iregulará.”

E.O.C., “ subliniaza ca afirmatiile facute sunt spuse in foarte mare cunostinta de cauza”, ca “ activitatile unor membri sau loji din Marea Loja Nationala din Romania se impletesc cu M.I.S.A” si pe urma zice ca trebuie analizate chestiunile iregularilor si M.I.S.A.? Pe cine cu cine asociaza, ce amestec are E.O.C.,  si membrii lui cu M.I.S.A.?

Astept un raspuns dat de aceste acuze nefondate.
Marea Loja Nationala a Romaniei, va cauta pe site-urile sale sa comunice opiniei publice, adevaruri, care sa fie stiute si din respect fata de semeni sa eliminam diversiunile, manipularile, s.a.m.d.
Cred intr-o lucrare masonica ritualica, morala, spirituala, umanista si independenta.
Dumnezeu sa ne lumineze.
Dumnezeu sa binecuvanteze Ordinul si sa-i ocroteasca pe romani.

 * * * VA URMA * * *