CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

COMUNICAT MASONIC

.•.

 Acum, la doar cateva zile dupa alegerile  prezindentiale din Romania, imi arat cu emotie consternarea fata de toate interpretarile facute in legatura cu declaratia mea  din 12 septembrie , cand am spus  ca Marea Loja Nationala a Romaniei se delimiteaza  de toate institutiile fundamentale politizate ale statului, mesajul se afla si azi pe site-urile noastre ca haosul si coruptia  sunt prezente, cine nu recunoaste asa ceva, toti au spus aceste lucruri in campanie, o spun rapoartele  Uniunii Europene, vedem cu totii ca un frati a spus o opinie fata de presedintele tarii, a fost o opinie a unora, nu a tuturor, s.a.m.d.
Am vrut sa ii lasam pe fratii care apartin din toate partidele, ONG-urile, sindicatele, etc, sa fie liberi, sa voteze conform propriei lor constiinte, si nu influentati de cineva politic, pentru ca masoneria nu face politica si nu permite nimanui sa o politizeze. Nu am dat nici un fel de explicatii nimanui, pentru ca nici nu mi le-a cerut cineva.
Veneam la orice post Tv, ziar, sa explic ce-am vrut sa transmit prin acel mesaj, daca cineva s-a facut ca nu intelege, despre care coruptie vorbesc, de unde, cand eu asta fac de 8 ani de zile, si nimeni nu a intrebat nimic.
De aici si pana a fi folosit, rau voitor, in toata campania, de a fi redat mesajul meu din 12 septembrie a.c., chiar cu doua zile  inainte de turul II, s.a.m.d., nu ma face sa inteleg decat disperarea celor corupti de a nu fi chemati in fata justitiei, s.a.m.d.
Sunt consternat, de tot ce s-a intamplat si ii asigur si pe cei  care se fac ca nu inteleg ca si-au batut joc de masonerie, imi aduc jigniri si amenintari, ca voi ramane pana la sfarsitul vietii un luptator impotriva hotilor, coruptiei din masonerie, securistilor si comunistilor din masonerie.
Doresc in viitor sa limpezim toate aceste lucruri si lumea sa cunoasca adevarul si nu interesele si speculatiile unora si altora.
Prin libertate suntem egali, iar prin credinta, frati.

 Dr. Viorel DANACU,
Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei.