CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Regulamentul intern

PROPUNERE DE REGULAMENT INTERN DE FUNCTIONARE A  CENTRULUI REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI,  DE CATRE PRESEDINTELE, ACESTUIA DR. VIOREL DANACU 

Capitolul I. Generalitati

Art. 1 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, este o asociatie de omeni liberi, care studiaza, cerceteaza si cunosc cultura si istoria masonica a poporului roman si a altor state.

Art. 2 Membrii Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, sunt barbati si femei, indiferent de rasa, varsta, religie, care cred cu tarie intr-un om perfectibil prin studiu, cercetare interioara si exterioara, a micro si macro universului, indiferent de domeniul de activitate sau institutia din care faci parte.
Art. 3 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, construieste omanei, elite, alesi, morali, verticali, cinstiti, muncitori, loiali, credincioasi, utili societatii din care face parte, adevarate lumini.
Art. 4 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, continua traditia unor societati filantropice, fratesti, ale Iluminatilor, din decursul istoriei Romaniei, astfel incat spatiul romanesc, tracic, dacic, sa fie cunoscut ca sfant si primordial in scris, vorbit, construit, din lumea intreaga.
Art. 5 Acordarea statutului de memebru al asociatiei se face in urmatoarele conditii:
a). – sa fie un om liber si cu situatie materiala buna;
b). – sa aiba aspiratii prin studiu, cercetare a istoriei, filozofiei, religiilor, civilizatiilor;
c). – sa aiba disponibilitate de timp si bunadispozitie atat pentru munca individuala cat si cea colectiva;
d). – sa fie novator, constructor si prezentator al Adevarurilor si Binelui realizate;
e). – sa prezinte un CV;
f). – sa completeze formularul de adeziune al Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti;
g). – sa prezinte un certificat de la Consiliul National de studiere a Arhivelor Securiatatii (C.N.S.A.S.), din care sa rezulte ca nu a fost membru sau colaborator al securitatii statului;
h). – sa prezinte o instiintare a aderarii la Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, din partea membrilor de familie;
i). – doua fotografii tip pasaport pentru eliberarea Carnetului de Membru al Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti;
j). – copie xerox al Buletinului de Indentitate sau Cartii de Indentitate;
k). – sa achide o taxa de inscriere de 100 RON.
Art. 6 Acordarea statutului de memebru de onoare al asociatiei, se face in urmatoarele conditii:
– conditiile prevazute anterior la acordarea statutului de membru obisnuit al asociatiei, la punctele a, b, c , d, e f, g, i, j, k;
– sa fie o personalitate cu o activiate profesionala recunoscuta in tara sau peste hotare;
– sa fie o personalitate care a sprijinit asociatia in realizarea Obiectivelor sale;
Art. 7 OBLIGATIILE MEMBRILOR ASOCIATIEI:
1. Sa respecte prezentul Regulament interior si sa il aplice in tot timpul sau.
2. Sa faca parte dintr-na din comisiile de specialitate ale Centrului.
3. Sa fie parte, sau sa coordoneze un Proiect aprobat de Conducerea Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti.
4. Sa coopereze, comunice si frecventeze la orice adunare in Comisiile asociatiei, colocvii, simpozioane.
5. Sa prezinte lunar, referate, rezultat al propriilor cercetari, cu teme preluate si else din Catalogul de Referate ale Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti.
6. Sa contribuie la achiztionarea, procurarea si completarea bazei de date, arhivei, bibliotecii si mueului Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, cu documente, obiecte si orice alte forme existente privitor la istoria si cultura francmasoneriei romane si universale.
7. Sa isi achite metalele la zi.
8. Sa aiba un simt deosebit al cinstei si onoarei, de respect deplin fata de cuvantul dat.
Art. 8 DREPTURI ALE MEMBRILOR CENTRULUI REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI
1. Constituirea unui grup de lucru compus din frati cu vederi masonice inaintate, similare cu ale nostre. Acest grup va constitui nucleul propulsor la nivel national al adevaratei masoneri romanesti;
2. Contactul (cu scop de informare) cu alte centre din tarile europene ortodoxe si alte religii, eventual strangerea de relatii si formarea de aliante strategice cu Marele Lojidin aceste tari, daca conditiile o permit;
3. Contactul cu elemntele valoroase ale vechii masonerii romanesti (cea de dinainte de razboi);
4. Contactul cu Oriente din tarile europene de origine latina, comuna cu a noastra;
5. Elaborarea de cat mai multe planse cu continut operativ bazate pe izvoarele noastre nationale (legende si poezii), destinate celor trei grade simbolice;
6. Traduceri masive in romana ale operelor faimosilor scriitori masoni operativi;
7. Introducerea a unui Program obligatoriu de Educatie Masonica – pentru toate cele trei grade ale simbolismului.
8. Elaborarea unui Program de vizite permanente la lojele din jurisdictie, pentru a urmari cu constanta si de aproape aplicarea programului de educatier masonica.
9. Elaborarea si aplicarea in practica a cursului preparatoriu pentru candidatii la intrarea in masonerie.
10. Orientarea continutului Revistei „Cuvant Masonic” si a altor publicatii in ideea sprijinirii unei adevarate transformari interne a masonului, in baza gnosticimului, al ezoterismului si al metafizicii izvorate, toate, din spiritualitatea noastra ancestrala – dacica (consulta te rog pagina www.dacia.org) si ulterior crestin, ortodoxa. Personal impartasesc ideile lui Jorge Adoum in ceea ce inseamna dezvoltarea masonului nu numai din punct de vedere spiritual, ci si fizic, material (studiul energiilor, magnetismului, indicatii pentru dieta zilnica, etc). Inca odata afirm ca masonii sunt micro-universuri apartinand macro-universului, dar in nici un moment nu ma refer la ei ca la un fel de duhuri umblatoare; ei sunt oameni normali, apartinand societatii in care traiesc si in care ei trebuie sa fie elemente fundamentale pentru mersul inainte corectat al lumii inconjuratoare. Ordine pusa haosului! In aceasta situatie grija de dezvoltare armonioasa a corpului (din punct de vedere atat spiritual cat si fizic, material) este extrem de importanta. Si in acest context, eliberarea de tot felul de vicii ale carnii – unde fumatul este pe locul intai, precum si de toate constrangerile interne, intre care asa aminti aici numai trei: fanatismul, ignoranta si superstitia sunt esentiale. Ca sa putem reusi ce ne-am propus, intai de toate trebuie sa fim LIBERI!!!
11. Sa fie trecut la cerere in afara Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti;
12. Sa ceara o perioada de concediu;
Art. 9 Calitatea de membru al Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, se pierde in urmatoarele conditii:
– nu respecta prezentul Regulament in integritatea lui;
– nu respecta cuvantul dat;
– nu lucreaza la constructia operei pe care Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, si-a propus-o;
– prin actiuni care conduc la slabirea solidaritatii membrilor Asociatiei;
– prin conspiratii, uneltiri, insusiri de orice fel de bunuri ale Asociatiei, s.a.m.d;
– prin nerespectarea si neexecutarea lipsita de justificare a obligatiilor luate;
– prin condamnarea in justitie;
– calitatea de Membru se pirde prin hotararea Consiliului Director, a Biroului Executiv sau direct a Presedintelui Asociatiei, Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti.
Capitolul II. Organizarea Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti
Art. 10 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti functioneaza in baza unor componente aprobate de Adunarea Generala si aprobata de Judecatoria Statului.
Art. 11 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are un Muzeu Masonic, care este administrat de cativa membrii activi, Presedinte, Secretar, Muzeograf.
Art. 12 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Biblioteca Masonica, care este administrata deDirector, Bibliotecar, Secretar.
Art. 13 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are un Magazin de decoruri, administrate de un Director si un Gestionar.
Art. 14 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are cursuri de cusut manual, conduse de un Profesor de arte Populare.
COMISII:
Art. 15 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de istorie a masoneriei din Romania care studiaza, colecteaza documente privind istoria Ordinului pe teritoriul tarii si are ca preocupare alcatuirea fondului arhivistic masonic.
Art.16 Comisia de studiu, cercetare, in directa colaborare cu Biblioteca Publica Arus, din Barcelona, Spania.
Art. 18 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de studiu, cercetare a culturii si civilizatiei tracice, dacice, danubienr, Masonicus-Danubius.
Art .19 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de studiu, cu Arhivele, Biblioteca Marii Loji a Frantei.
Art. 20 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de studiu, cu Arhivele, Biblioteca Marelui Orient al Frantei.
Art. 21 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de studiu, cu Arhivele, Biblioteca A.M.M.L.A.
Art. 22 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are o Comisie de studiu, cu Arhivele, Biblioteca Confederatiei Marilor Loji Unite ale Europei.

Art. 23 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, are un Club unde se reunesc oameni de cultura, filosofi, initiati, cu sort si fara sort, femei si barbati, tineri, care primesc lumina, hrana esoterica, de la nesocotitul izvor al inaltarii omului prin mantuirea sa.

Toti membri au urmatoarele drepturi:

– de a avea acces la toate categoriile de documente masonice, pe grade, rituri, Ordine, deja publicate in cartile din strainatate, din librarii.
– accesul la arhivele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, dar si alte arhive;
– dreptul de a solicita, sprijini si sustine in realizarea unor Planse de Arhitectura de inalta tinuta;
– dreptul de a avea colaborari cu memebri celorlalte centre, muzee, biblioteci, masonice din intrega lume, membrii AMMLA;
– vizitarea Templelor si celor mai importante obiective masonice din lume cu ocazia unor excursii ce se vor organiza;
– achizitionarea de carti, reviste masonice ale Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, cat si de peste hotare;
– participarea la Conferinte masonice Internationale organizate de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov;
-angrenarea in proiecte masonice europene si nu numai, la care pot participa mai multe tari, mai multi frati si care sa ofere perspective deosebite;

 

Obligatii ale Membrilor Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti:

– a continua dezvolatrea organizatorica a ONG-ului;
-identificarea de noi resurse, documente masonice, obiecte masonice, cladiri cu simboluri masonice, personal cu disponibilitatea si aspiratii spre studiu, cercetare si cunoastere;
– implicarea permanenta in derularea unor proiecte masonice nationale si internationale;
– contributia fiecarui membru din Romania cu o sustinere financiara de 50 lei/ luna, astfel incat sa poata fi acoperite cheltuielile strict necesare de functionare ale Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti;
– identificarea de sponsori care doresc sa contribuie la realizarea unor activitati voluntare, de reasezare in cadru si forma a unor adevaruri istorice.
Acestea fiind de inceput cateva informatii necesare pentru viitorul aspirant, eu am convingerrea ca acesta va fi generatorul unei viitoare miscari masonice puternice si respectabile.
Va multumesc si astept bunele voastre intentii si invitatia la autocunoastere si autoperfectionare care pe toti trebuie sa ne anime. In cazul in care sunteti de acord, va rugam sa programati o posibila intrevedere, oficială pentru a discuta posibilitatile de colaborare, având în vedere acţiunile concrete pe care le desfăşurăm.
Dr. Viorel DANACU,
Presedinte al
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti.
Pentru  informatii,  carti documente, arhive studiu, contactati Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti. Presedinte dr. VIOREL DANACU 33°Contact: cuvant_masonic@yahoo.com